وکیل دعاوی علائم تجاری و برند
قبل از اینکه مفصلا به مقوله وکیل دعاوی علائم تجاری و برند بپردازیم ، لازم است که در اولین قدم به تعریف برند یا به اصطلاح حقوقی آن ، علامت تجاری بپردازیم. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که بت توجه به عنوان مقاله یعنی « وکیل دعلوی علائم تجاری و برند » ، هر تعریف و تشریح ما بیشتر از منظر حقوقی میباشد و از دیدگاه حقوقدانان و قوانین مالکیت فکری بررسی میشود.طبق ماده 30 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری ، علامت تجاری عبارت است از « علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالا یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد و نام تجاری یعنی اسم و هر عنوانی که معرف یا مشخص کننده شخص حقیقی یا حقوقی باشند.

پس با توجه به توضیحات فوق ، علامت تجاری یا همان برند ابزاری هست که به صاحب یک کسب و کار ، چه تولیدی و چه خدماتی ، این امکان را میدهد که با استفاده از آن ، کالاها یا خدمات خود را با سایر کالاها و خدمات همسان متمایز کند.
ماده 1 قانون ثبت علامت تجاری و اختراعات مصوب یکم تیزماه 1310 در مورد علامت تجاری و تعریف آن عنوان میکند :
علامت تجاری عبارت از هر قسم علامتی هست اعم از نقش ، تصویر ، رقم ، حرف ، لفاف و غیر آن که برای امتیاز و یا تشخیص محصول صنعتی ، تجاری و یا فلاحتی اختیار میشود.ممکن است یک علامت تجاری برای تشخیص محصول جماعتی از زارعین یا صنعتی یا تجاری محصول یک شهر و یا یک ناحیه از مملکت اختیار شود.
بررسی تفاوت برند و اسم شرکت
تفاوت برند و اسم شرکت در موارد مختلفی است. نحوه ثبت، روند قانونی، مرجع ثبت و کاربرد آنها با یکدیگر متفاوت می باشد.با توجه به ایتکه در بسیار از موارد ، افراد اسم شرکت و برند را به اشتباه مثل هم میبینند و کاربرد این دو برایشان مبهم است ، این قسمت به تفاوت بین برند و اسم شرکت پرداختیم.
از منظر قانونی و عرفی برند یک مجموعه تجاری و نام شرکت با هم فرق دارد. برخی افراد به اشتباه آن را یکسان می دانند، اما باید گفت نام شرکت در هنگام ایجاد و ثبت شرکت اهمیت خواهد داشت. اما برند با آغاز فعالیت اقتصادی و شکل گیری خط مش شرکت بیشتر نمود بیرونی پیدا می کند.
تفاوت برند و اسم شرکت چیست؟
اولین تفاوت برند و اسم شرکت در نحوه ثبت آنها می باشد. گام اول در تشکیل شرکت انتخاب نام مناسب و اقدام از طریق اداره کل ثبت شرکتها است. اما برای ثبت برند صاحب کسب و کار باید به اداره کل مالکیت صنعتی مراجعه نماید.
نام شرکت عبارتی است که در اساسنامه شرکت می آید و از نظر قانونی یک مجموعه اقتصادی را از سایر شرکت ها متمایز می کند. اما برند فراتر از یک نام است و مجموعه ای از اقدامات یک شرکت شامل محصول، خدمات فروشگاهی، خدمات پس از فروش، مشتری مداری، نحوه بسته بندی، پشتیبانی، تبلیغات و… می باشد.
تفاوت برند و اسم شرکت علاوه بر نحوه ثبت، در ادامه حیات آن دیده می شود. نام شرکت تاریخ انقضا ندارد و با ایجاد و تاسیس یک شرکت نام آن به وجود خواهد آمد. این شرکت حتی با وجود عدم فعالیت یا تعطیلی دراز مدت نام آن باقی می ماند و هیچ شرکت و موسسه دیگری نمی تواند آن را به کار ببرد.
اما نام برند از زمان ایجاد ده سال تاریخ اعتبار دارد و پس از آن باید برای تمدید آن اقدام شود. نام برند اگر بی استفاده بماند و فعال نباشد بعد از ۴ سال این فرصت را برای سایر شرکت ها به وجود می آورد تا آن را تصاحب کنند و برای خود به ثبت برسانند.
هر شخص حقیقی و حقوقی علاوه بر نام خود می تواند یک برند به ثبت برساند. اگر فعالیت شرکت و کسب و کار شخص با علامت تجاری اش ارتباط داشته باشد می تواند علامت تجاری یا همان برند را به ثبت برساند. تا زمانی که برند به ثبت نرسیده متعلق به کسی نیست و هر شخصی می تواند آن را تصاحب کند.

تفاوت برند و نام شرکت و مزایایی که برای شرکت ایجاد می کند
در مطلب فوق به تفاوت برند و اسم شرکت پرداخته شد. نکته مهم درباره تفاوت اسم شرکت و برند آن است که برند دارایی معنوی است که به کمک آن شرکت امتیازات مختلفی به دست می آورد. برند یک محصول را به بازار می شناساند. در صورتی که بتواند کیفیت مورد نظر را داشته باشد و اعتماد مشتریان را جلب کند می تواند بازار را تسخیر نماید.
با کمک برند محصولات شرکت در بازار شناخته می شود و فروش شرکت افزایش پیدا می کند. برند برای شرکت بین نهادهای دولتی و بانک ها کسب اعتبار می کند و مسیر را برای دریافت تسهیلات هموار می نماید. همچنین شرکت از این طریق می تواند برای احداث نمایندگی درخواست دهد.
دلایل حقوقی و کاربردی ثبت برند و علامت تجاری
در ادامه مبحث وکیل دعاوی علائم تجاری ( برند ) ، باید گفت همانطور که احتمالا متوجه شدید ، فرآیند ثبت برند و علامت تجاری یا حتی لوگو ، هم زمانبر ، هزینه بر و همچنین به شدت مشکل هست.حال با این توضیح ، افراد چرا باید نسبت به ثبت برند خود اقدام کنند و مالکیت معنوی و انحصاری اسم خود را به دست بیاورند. بعضی از دلایل ثبت برند ممکن است بخاطر الزامات قانونی و اداری و صدور مجوزها باشد و بعضی دیگر ممکن است بخاطر الزامات کسب و کاری. ما در اینجا به مهمترین دلایل و چرایی ثبت برند و اسم تجاری پرداختیم که عبارتند از :
1.تمایز با محصولات مشابه : به جرات میتوان گفت مهمترین دلیل ثبت برند و علامت تجاری این است که با توجه به گستردگی و تنوع کالاها و اجناس مشابه در بازار ، یک کالا با یک کالای مشابه دیگر از تولید کننده دیگر متمایز شود.به عبارتی وجود یک اسم و نشان بر روی کالا ، بیانگر این هست که این کالا ، با کالاهای مشابه ولی با اسم یا نشان دیگر تفاوت دارد.
2.ایجاد وجه و شهرت : وجود یک نام تجاری ثبت شده باعث میشود که اگر کالای تولیدی نیز مرغوب و با کیفیت باشد ، برای اسم اعتبار و شهرت خوب ایجاد کنند. برند خوب که از کالا و خدمات خوب و باکیفیت نشات گرفته است ، یک دارایی و مال ارزشمند به حساب می آید.
3.ایجاد حق استفاده انحصاری از اسم ثبت شده : اگر یک اسم یا برند یا نشانی تحت عنوان علامت تجاری ، طبق قوانین سازمان ثبت علائم تجاری به ثبت رسیده باشد ، برای دارنده آن اسم ، حق مالکیت و استفاده انحصاری از آن اسم بر روی کالا و یا خدماتی که آن اسم به ثبت رسیده باشد ، به وجود می آورد. به عبارت دیگر ، قانون مهمترین پشتیبان این اسم میشود و هرگونه سواستفاده و یا جعل و استفاده بدون اجازه از این اسم توسط شخص ثالث ، برای صاحب اسم حق پیگیری حقوقی و حتی کیفری محفوظ میباشد.
4.به حداقل رسیدن امکان تقلید و تقلب : با توجه به حمایت های قانونی و حقوقی و با استفاده از هوشیاری صاحب برند ثبت شده ، امکان اینکه از این برند برای تولید و فروش کالای مشابه استفاده شود به حداقل میرسد.
5.الزام به با کیفیت کردن محصولات : با توجه به اینکه اسمی که استفاده میشود ، تحت عنوان برند به ثبت رسیده ، باعث بوجود آمدن نوعی تعلق خاطر به این اسم شده و تولید کننده را ترغیب به تولید محصولات با کیفیت و یا ارائه بهترین خدمات به افراد میکند تا اعتبار اسم مورد نظر مخدوش نشود.
6.اخذ بعضی از مجوز ها و امتیازات : برای اینکه بعضی از مجوزها و یا امتیازات و همچنین مشوق ها و تسهیلات مشخص شده به افراد تعلق بگیرد ، نیاز به یکسری پیش نیازها هست و که در بعضی از موارد ، داشتن برند ثبت شده نیز جزو همین پیش نیاز ها میباشد. به عنوان چند نمونه قابل ذکر ، گرفتن سیب سلامت سازمان غذا و دارو و همچنین گرفتن مجوز استاندارد و یا مجوز صادرات برای تولیدی ها که خواهان استفاده از مشوق های آن هستند و همچنین گرفتن تاییدیه های تولید کنندگان کود و سموم ، داشتن برند ثبت شده به عنوان یکی از پیش نیازها الزامی هست.
وکیل دعاوی علائم تجاری و برند در یزد : قبل از اینکه به موضوع اصلیمان بپردازیم ، میخواهیم به معرفی یزد و کسب و کارهای متنوع آن اشاره کنیم. یزد یکی از استانهای مرکزی کشورمان می باشد که در اولین نگاه آثار تاریخی و تمدن غنی آن توجه ما را جلب می کند. استان یزد هرساله گردشگران زیادی می پذیرد. به تبع آن صنایع دستی و سنتی در این شهر بسیار رواج دارد اما به خاطر وجود معادن بسیار مهم، این استان جایگاه دوم کشوری در صنعت و معدن را دارا می باشد. وجود معادن معدنی مهم در استان یزد، باعث پیدایش صنایع و کارخانجات مهمی مانند کاشی، شیشه، نساجی، فولاد و… شده است. فعالیت در این کارخانجات و مشاغل خدماتی پیرامون آن، برای بسیاری افراد موفقیت های زیادی به همراه داشته است. گفتیم که توریسم در استان یزد رونق زیادی دارد. بنابراین کلیه مشاغل خدماتی پیرامون صنعت توریسم مانند هتل داری، رستوران داری، راهنمای تور و... مشاغل بسیار موفقی هستند.همه این موارد جزئی از دلایل اهمیت وجود برند در کسب و کارهای فعال در یزد میباشد.
برای موفقیت در پرونده های حقوقی و کیفری ، وجود تخصص لازم و ضروری می باشد. اما یک مورد ضروری تر ، وجود تمرکز و دقت در بررسی پرونده ها در محاکم قضایی و سایر ارگانها ، مطالعه بدون وقفه و تطبیق موضوعات مورد نظر با قوانین جاری اعم از قوانین کیفری ، حقوقی ، تجاری ، شرکتها ، علائم تجاری و سایر قوانین موضوعه کشور ، شناخت طرفین دعوا به خصوص طرف مقابل دعوای ما و خلاصه کلام وقت گذاشتن برای پرونده قبل از جلسه دادرسی و یافتن بهترین راه جهت دفاع و به سرانجام رساندن به نحو مطلوب پرونده موکل و در صورت لزوم همراهی و پیگیری بعد از صدور رای می باشد. در همین راستا افتخار من ، مریم شایق ، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی به عنوان یک وکیل جوان و مستقل در یزد ، سرپرستی و همکاری با یک تیم حقوقی متخصص شامل تعدادی از وکلا و حقوقدانان با تجربه در زمینه کارهای مختلف می باشد.امید است که با بهره گیری از دانش و تخصص های مختلف حقوقی و اطلاع کامل از فرآیند های سازمانی و امور اداری و سامانه های قضایی ، بهترین نتیجه و پاسخ را به اعتماد شما عزیزان و موکلین گرامی بدهیم.
آدرس دفتر : یزد ، میدان مهدیه ، ابتدای بلوار منتظر قائم ، طبقه فوقانی دفتر خدمات قضایی امینی ، تلفن : 09122026205
نوشتن یک دیدگاه