وکیل دعاوی ارث : ارث مجموع اموال یا حقوقی است که با فوت شخص، به وراث وی تعلق می‌گیرد . وراث نیز بعد از پرداخت بدهی های فرد فوت شده ، طبق طبقات ارث که در فقه ذکر شده ، به مقدار سهم‌الارث‌ خود مالک ارث می‌شوند. در فقه اسلام دو عامل از موجبات ارث هست :  

1.نسب رابطه خونی یا همان زاد و ولد

2.سبب رابطه بر اساس ازدواج

وکیل دعاوی ارث - مریم شایق وکیل پایه یک دادگستری
وکیل دعاوی ارث - مریم شایق وکیل پایه یک دادگستری

بعد از فوت هر فردی ، از بین موضوعاتی که مطرح میشود ، مهمترین موضوع ، مساله اموال و بدهی های  باقی مانده از فرد متوفی می باشد. چون که اصولا و در بیشتر مواقع ،  بعد از مرگ  فرد ، افراد متعددی تحت عنوان وارث، برای به ارث بردن و تملک اموال او  هستند که میزان دریافتی ارث آن ها متفاوت بوده و حتی برخی ممکن است مانع ارث بردن برخی دیگر شوند.

همین مساله ،اگر نگوییم در تمام موارد ، در بیشتر موارد  عامل بروز اختلاف میان وراث متوفی شده و پروسه تقسیم ارث را با مشکلات و موانع سختی مواجه میکند .وجود این کشمکش ها و  اختلافات باعث بروز دعاوی و ارجاع  به محاکم قضایی میشود و ممکن است روند بررسی این اختلافات و دعاوی بعضا حتی تا سال ها به طول می انجامد.به دلیل همین موضوعات و مسائل هست که درصد بسیار زیادی از پرونده های و دعاوی موجود در محاکم حقوقی و قضایی ما را پرونده های مرتبط با ارث تشکیل می دهند. درادامه با موضوع وکیل دعاوی ارث با ما همراه باشید.

این در حالی است که اگر وارثان یک فرد به حقوق قانونی خود در رابطه با سهم الارث واقف باشند و یا اینکه از یک حقوقدان یا وکیل دعاوی ارث مشاوره بگیرند ، از بسیاری از اختلافات جلوگیری خواهد شد. به همین دلیل در این مقاله، به این سوال پاسخ می دهیم که ارث چیست؟ و  تعریف قانونی ارث و توارث را ارائه داده؛ سپس، نحوه تقسیم کردن ارث و موانع ارث را توضیح خواهیم داد.

در فقه ، به هرآنچه که از اموال میت باقی مانده باشد را ارث میگویند ، که در دین اسلام قوانی بخصوصی برای تقسیم آن در بین ورثه میت ذکر شده است .ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این موضوع در فقه اسلام    « باب فرائض» یا «کتاب الفرائض» نامیده می شود، که نام‌گذاری آن به «کتاب الفرائض» به این علت است که سهم بعضی از خویشاوندان متوفی در قرآن بیان شده است . پس مشخص شد که عنوان ارث از موضوعات مهم فقهی است که مسائل و احکام ارث مفصلا در آن آمده است . احکام و قوانین ارث و میراث  و سهم هریک از وراث ، در قرآن و روایات ذکر شده است. در کتابهای معتبر فقهی هم به طور کامل از آن بحث و گفت و گو می‌کنند. یکی از مهمترین  مشخصه های احکام و قوانین ارث در فقه اسلام ، دوبرابر بودن  میزان ارث مرد نسبت به ارث زن است. در قانون‌اساسی برخی از کشورها به خصو کشورهای اسلامی ، همچون ایران و افغانستان، قانون ارث برپایه احکام فقهی تنظیم شده است.

در تعریفی دیگر ، ارث مجموع اموال یا حقوقی است که با فوت شخص، به وراث وی تعلق می‌گیرد . وراث نیز بعد از پرداخت بدهی های فرد فوت شده ، طبق طبقات ارث که در فقه ذکر شده ، به مقدار سهم‌الارث‌ خود مالک ارث می‌شوند. در فقه اسلام دو عامل از موجبات ارث هست :  

1.نسب رابطه خونی یا همان زاد و ولد

2.سبب رابطه بر اساس ازدواج

حال آنکه به طور مختصر باید عنوان کرد که کفر، قتل، بردگی، لِعان، و زِنا، طبق شرایطی، باعث محرومیت فرد خاطی از ارث میشود. که در ادامه مبحث وکیل دعاوی ارث به تفصیل به موانع ارث خواهیم پرداخت.

وکیل دعاوی ارث - مریم شایق وکیل پایه یک دادگستری
وکیل دعاوی ارث - مریم شایق وکیل پایه یک دادگستری

مطالب مرتبط و زیرمجموعه وکیل دعاوی ارث

 

وکیل دعاوی ارث و انحصار ورثه در یزد  : همانطور که در مقاله وکیل دعاوی ارث عنوان شد ، ارث مجموع اموال یا حقوقی است که با فوت شخص، به وراث وی تعلق می‌گیرد . وراث نیز بعد از پرداخت بدهی های فرد فوت شده ، طبق طبقات ارث که در فقه ذکر شده ، به مقدار سهم‌الارث‌ خود مالک ارث می‌شوند. در فقه اسلام دو عامل از موجبات ارث هست :  1.نسب رابطه خونی یا همان زاد و ولد و 2.سبب رابطه بر اساس ازدواج . حال با مقدمه فوق ، به بررسی موضوع دعاوی ارث و معرفی وکیل دعاوی ارث و انحصار ورثه در یزد خواهیم پرداخت.

ادامه مطلب ...

برای موفقیت در پرونده های حقوقی و کیفری ، وجود تخصص لازم و ضروری می باشد. اما یک مورد ضروری تر ، وجود تمرکز و دقت در بررسی پرونده ها در محاکم قضایی و سایر ارگانها ، مطالعه بدون وقفه و تطبیق موضوعات مورد نظر با قوانین جاری اعم از قوانین کیفری ، حقوقی ، تجاری ، شرکتها ، علائم تجاری و سایر قوانین موضوعه کشور  ، شناخت طرفین دعوا به خصوص طرف مقابل دعوای ما و خلاصه کلام وقت گذاشتن برای پرونده قبل از جلسه دادرسی و یافتن بهترین راه جهت دفاع و به سرانجام رساندن به نحو مطلوب پرونده موکل و در صورت لزوم همراهی و پیگیری بعد از صدور رای می باشد. در همین راستا افتخار من ، مریم شایق ، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی به عنوان یک وکیل جوان و مستقل در یزد ، سرپرستی و همکاری با یک تیم حقوقی متخصص شامل تعدادی از وکلا و حقوقدانان با تجربه در زمینه کارهای مختلف می باشد.امید است که با بهره گیری از دانش و تخصص های مختلف حقوقی و اطلاع کامل از فرآیند های سازمانی و امور اداری و سامانه های قضایی ، بهترین نتیجه و پاسخ را به اعتماد شما عزیزان و موکلین گرامی بدهیم.

 


آدرس دفتر : یزد ، میدان مهدیه ، ابتدای بلوار منتظر قائم ، طبقه فوقانی دفتر خدمات قضایی امینی ، تلفن : 09122026205

 

مریم شایق - وکیل پایه یک دادگستری یزد
مریم شایق - وکیل پایه یک دادگستری یزد