وکیل دعاوی حقوقی
دعاوی حقوقی چیست و دلیل اهمیت دعاوی حقوقی
در پاسخ به پرسش دعاوی حقوقی چیست باید دعاوی که در دادگستری مطرح می شود را از منظر مختلف مورد توجه قرار داد. دستگاه قضایی روزانه با انواع مختلف پرونده ها مواجه می شود و افراد برای تامین حقوق خود به دادگاه مراجعه می کنند. این حقوق دسته بندی مختلفی دارد و دعاوی حقوقی جزیی از آن می باشد.
به طور کلی دعاوی که در دادگستری مطرح می شود به دو دسته دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری تقسیم می شود که در وحله اول ابتدا باید هر یک از این نوع دعوی را شرح داد. دعاوی حقوقی زمانی شکل می گیرد که حقوق مادی و معنوی افراد تضییع گردد.
دعاوی کیفری حول محور جرم به وجود می آید. به عبارت دیگر قانون گذار برای انجام اعمال مختلف قوانینی را در نظر گرفته است. نقض این قوانین جرم انگاری شده و در قالب دعاوی کیفری در دستگاه قضایی قابل پیگیری است.
دعاوی حقوقی چیست
در پاسخ مفصل به این سوال باید گفت هر فرد دارای حقوق و تکالیفی است که که تضییع حقوق وی و عدم انجام تکالیف می تواند موجب شکل گیری دعاوی حقوقی شود. این نوع دعاوی دامنه گسترده ای دارد و در بستر حقوق خصوصی جریان می یابد.هر فرد از قبل از تولد با توجه به قوانین امتیازاتی را به دست می آورد و تا پس از مرگ این امتیازات ادامه دارد. همچنین شخص در طول حیات خود و پس از آن تکالیفی خواهد داشت که بر اساس قانون قابل پیگیری است. پاسخ دعاوی حقوقی چیست را می توان در قوانین مختلف از جمله قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون تجارت، قانون اجرای احکام، قانون ثبت و… جستجو کرد. هر کدام از این نوع قوانین حقوق و تکالیف مختلف را مشخص و نحوه اجرای آن را تعیین می کنند.
افراد با انعقاد قراردادهای مادی و معنوی حقوق و تعهداتی پیدا خواهند کرد. دعاوی حقوقی با توجه به قرارداد های مالی می تواند شامل بیع، اجاره، وکالت، رهن، قرض، مزارعه و… باشد. همچنین در قالب دعاوی مربوط به املاک و مستغلات مواردی همچون خلع ید، سرقفلی، حق کسب و پیشه، تصرف عدوانی، افراز ملک مشاع و… مطرح می گردد.در ادامه با مقاله وکیل دعاوی حقوقی با ما باشید.
دعاوی ثبتی مانند ثبت تولد و مرگ، تغییر نام و نام خانوادگی و… می باشد. دعاوی حقوقی تجاری در باب ورشکستگی، امور شرکت ها، چک، سفته و… خواهد بود.
دعاوی خانوادگی یکی از گسترده ترین دعاوی حقوقی است که در دادگاه مطرح می گردد. پرونده هایی همچون طلاق، مطالبه مهریه، اجرت المثل، نفقه، اثبات نسب، الزام به تمکین و… دعاوی حقوقی خانوادگی هستند که بیشتر جنبه معنوی داشته و در خلال آن افراد امتیازات مادی نیز کسب می کنند.
برای پیگیری هر کدام از این نوع دعاوی می بایست به کارشناس حقوقی متخصص مراجعه کرد. وکیل با گردآوری مدارک و مستندات کافی از حقوق افراد دفاع می کند.
ضرورت دعاوی حقوقی
پس از شرح دعاوی حقوقی چیست باید به اهمیت این نوع دعاوی پرداخته شود. دعاوی حقوقی علاوه بر داشتن جنبه مادی جنبه معنوی پر رنگی خواهند داشت. این نوع دعاوی روابط افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهند و در بیشتر موارد سرنوشت افراد در طی همین پرونده ها تغییر خواهد کرد. به طور مثال طلاق رویداد مهمی است که همه افراد خانواده همسر و فرزندان با آن درگیر می شوند و طی کردن مسیر غلط می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به افراد وارد کند.
دعاوی افراد علیه یکدیگر یا جنبه حقوقی دارد یا جنبه کیفری و فرایند رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری تفاوت زیادی با هم دارند . و همچنین در پرونده های حقوقی ، قضات از اول فرآیند در پرونده ورود پیدا کرده و پرونده با تهیه و صدور رأی توسط ایشان خاتمه پیدا می کند. اصولا سیر پرونده در دعاوی حقوقی، کوتاه تر میباشد. و نکته مهم اینکه در پرونده های حقوقی با مجازات روبرو نیستیم و در صورت ایفای تعهدات خوانده در قبال خواهان ، پرونده مختومه می شود.با این اوصاف نیاز به وکیل دعاوی حقوقی کاملا ملموس هست.
وکالت دعاوی حقوقی در دادگاه هایی که به پرونده های مدنی رسیدگی می کنند شامل کلیه اختیارات راجع به امر دادرسی است مگر آنچه را که موکل استثنا کرده یا توکیل در آن بر خلاف موازین شرع باشد ، با این حال برای ورود وکیل در بعضی امور ، نیاز به تصریح در وکالت نامه دارد مانند :
- وکالت در مورد به اعتراض به رأی ، تجدید نظر خواهی ، فرجام خواهی و اعاده دادرسی ،
- وکالت در مورد مصالحه و سازش ،
- وکالت در مورد ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند ،
- وکالت در مورد تعیین جاعل ،
- وکالت در مورد ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور ،
- وکالت در مورد توکیل ،
- وکالت در مورد تعیین مصدق و کارشناس ،
- وکالت در مورد دعوای خسارت ،
- وکالت در مورد استرداد دادخواست یا دعوا ،
- وکالت در مورد جلب شخص ثالث و دفاع از دعوای ثالث ،
- وکالت در مورد ورود شخص ثالث و دفاع از دعوای ورود ثالث ،
- وکالت در مورد دعوای متقابل و دفاع در قبال آن ،
- وکالت در مورد ادعای اعسار ،
- وکالت در مورد قبول یا رد سوگند ،
- وکالت در مورد درخواست صدور برگ اجرایی و تعقیب عملیات آن و اخذ محکوم به و وجوه ایداعی به نام موکل .
به عنوان مطلب آخر و بطور خلاصه ، وکالت دعاوی حقوقی شامل موارد و مباحث زیر می شود :
- تمامی دعاوی ناشی از قراردادها مانند تنظیم، تفسیر، مشاوره در خصوص قرارداد ها و طرح دعاوی مرتبط با انواع عقود و قراردادها
- کلیه دعاوی ملکی و دعاوی مرتبط با املاک و مستغلات مانند خلع ید، تخلیه ید، رفع تصرف عدوانی، افراز، تفکیک، تقسیم و سایر دعاوی ملکی
- تمامی دعاوی ناشی از اجاره اماکن تجاری مانند تخلیه تجاری، تجویز انتقال منافع، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه
- همه دعاوی تجاری مرتبط با تجار و شرکت ها مثل ورشکستگی، مطالبه وجه اسناد تجاری( چک و سفته)، اطال تصمیمات مجامع عمومی، انحلال شرکت و سایر دعاوی موضوع قانون تجارت
- تمامی دعاوی خانوادگی و به تعبیر عام دعاوی در صلاحیت دادگاه خانواده
- و سایر دعاوی و امور حقوقی که در این مطلب نمیگنجد.
برای پیگیری دعاوی حقوقی چه باید کرد؟
در قدم اول برای پرداختن به امور حقوقی باید به مشاور حقوقی مراجعه کرد. دریافت مشاوره قبل از انعقاد هر نوع قراردادی می تواند مسیر روشنی برای طرفین ترسیم نماید. تنظیم قرارداد بر اساس قانون و با توجه به اصول حقوقی حقوق افراد را به خوبی تامین می کند.
در گام نهایی برای پیگیری دعاوی حقوقی باید به وکیل متخصص مراجعه کرد. وکیل با بررسی ابعاد مختلف پرونده کمک می کند که افراد به صورت جامع از حق خود دفاع کنند و به نتیجه دلخواه برسند.
وکیل دعاوی حقوقی در یزد : دعاوی حقوقی دارای عناوین متعددی هستند که دادگاه فقط به همان عنوان مطرح شده رسیدگی می کند. بنابراین امکان دارد که بعضی از اشخاص با اینکه ذینفع محسوب می شوند، نتوانند تمام حقوق خود را از دادگاه مطالبه کنند. شناخت پرکاربردترین دعاوی حقوقی مطروحه در یزد به شما عزیزان کمک می کند تا بتوانید تمام حقوق تضییع شده ی خود را مطالبه کنید. مهمترین و کلیدیترین نکاتی که مربوط به دعاوی حقوقی یزد هستند را به ترتیب برایتان ذکر می کنیم و سپس به شرح آنها خواهیم پرداخت.پس با ما همراه باشید.
برای موفقیت در پرونده های حقوقی و کیفری ، وجود تخصص لازم و ضروری می باشد. اما یک مورد ضروری تر ، وجود تمرکز و دقت در بررسی پرونده ها در محاکم قضایی و سایر ارگانها ، مطالعه بدون وقفه و تطبیق موضوعات مورد نظر با قوانین جاری اعم از قوانین کیفری ، حقوقی ، تجاری ، شرکتها ، علائم تجاری و سایر قوانین موضوعه کشور ، شناخت طرفین دعوا به خصوص طرف مقابل دعوای ما و خلاصه کلام وقت گذاشتن برای پرونده قبل از جلسه دادرسی و یافتن بهترین راه جهت دفاع و به سرانجام رساندن به نحو مطلوب پرونده موکل و در صورت لزوم همراهی و پیگیری بعد از صدور رای می باشد. در همین راستا افتخار من ، مریم شایق ، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی به عنوان یک وکیل جوان و مستقل در یزد ، سرپرستی و همکاری با یک تیم حقوقی متخصص شامل تعدادی از وکلا و حقوقدانان با تجربه در زمینه کارهای مختلف می باشد.امید است که با بهره گیری از دانش و تخصص های مختلف حقوقی و اطلاع کامل از فرآیند های سازمانی و امور اداری و سامانه های قضایی ، بهترین نتیجه و پاسخ را به اعتماد شما عزیزان و موکلین گرامی بدهیم.
آدرس دفتر : یزد ، میدان مهدیه ، ابتدای بلوار منتظر قائم ، طبقه فوقانی دفتر خدمات قضایی امینی ، تلفن : 09122026205
نوشتن یک دیدگاه