وکالت دعاوی خانواده در یزد : همانطور که قبلا عنوان شد ، دعاوی خانوادگی عبارت است از دعاوی که به خاطر وجود رابطه ونسبت خانوادگی بین افراد و اعضای یک خانواده بوجود می آیند. به عبارت دیگر و ساده تر ، بعد از عقد نکاح ، زوجین نسبت به طرف مقابل دارای حقوق و همچنین تعهداتی میباشد که تخطی از آنها باعث بوجود آمدن اخلافات و دعاوی خانوادگی میشود. مهمترین سرفصل های آن ، دعاوی بین زن و شوهر و مسائل مالی زندگی مشترک و همچنین بحث سرپرستی و نگهداری فرزندان میباشد. در این مقاله ما تا حد امکان به تشریح دعاوی خانواده در یزد و روند دادرسی و وکالت در این موضوع خواهیم پرداخت.
بررسی کلی دعاوی خانواده و قوانین و مقررات مرتبط
قبل از اینکه به مبحث اصلی مقاله یعنی دعاوی خانواده در یزد و موضوع وکالت در آن بپردازیم ، لازم دیدم به بررسی کلی دعاوی خانواده و قوانین و مقررات مرتبط با آن در حد امکان اشاره کنیم.اهمیت نهاد خانواده و حفظ بنیان آن ، باعث شده است که قانون گذار قوانین و قواعد و همچنین محاکم و دادگاهای ویژه را برای رسیدگی و حل و فصل اختلافات خانوادگی ، معین نماید. یک نمونه از این توجهات ویژه به رکن خانواده از جانب قانون گذار ، تصویب قانونی به نام قانون حمایت خانواده میبشاد که در آن قوانین مربوط به خانواده تدوین شده است و هدف آن منظم کردن روابط خانوادگی و تا حد امکان جلوگیری از دعاوی خانوادگی میباشد.بر اساس این قانون ، مهمترین سرفصل های دعاوی خانوادگی عبارتند از : نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن ، نکاح دائم ، موقت و اذن در نکاح ، شروط ضمن عقد نکاح ، ازدواج مجدد ، جهیزیه ، مهریه ، نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت ، تمکین و نشوز ، طلاق ، رجوع از طلاق ، فسخ و انفساخ نکاح ، بذل مدت و انقضای آن ، حضانت و ملاقات طفل ، نسب ، رشد ، حجر و رفع آن ، ولایت قهری ، قیمومت ، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان ، نفقه اقارب ، امور راجع به غایب مفقودالاثر ، سرپرستی کودکان بی سرپرست ، اهدای جنین ، تغییر جنسیت.
در سیستم قضایی و دادرسی ایران ، به مانند خیلی از کشورهای دیگر ، به دعاوی و امور حقوقی و اختلافات خانوادگی ، به صورت ویژه و اختصاصی در دادگاها و محاکمی به نام دادگاه خانواده رسیدگی و حل و فصل میشود. این نوع دادگاها به موجب قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 ، که به صورت مختصر در بالا توضیح داده شد ، به عنوان یک نهاد اختصاصی تشکیل گردید. البته باید عنوان کرد که دادگاههای خانواده شعبی از دادگاههای عمومی به حساب می ایند و تا قبل از تصویب قانون حمایت از خانواده ، شعبی از دادگاه عمومی حقوقی به طور تخصصی به دعاوی خانوادگی رسیدگی می نمودند. در این محاکم ، پرسنل قضایی اعم از قاضی و سایر منابع انسانی ، با توجه به آموزش های دیده شده ، شرایط لازم جهت حل و فصل و قضاوت در این نوع دعاوی را دارا میباشند. حال اینکه با توجه به حقوق بودن ماهیت دعاوی خانواده ، رسیدگی به این نوع دعاوی تابع تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی میباشد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که دادگاه و محاکم خانواده ، نمیتوانند به دعاوی عمومی بین اعضای خانواده ورود کنند . به عنوان مثال ، اختلافات و دعاوی که به خاطر یک خرید و فروش تجاری بین زن و شوهر به وجود می آید ، رسیدگی آن در صلاحیت دادگاه خانواده نیست.در ادامه به بررسی کامل وکیل دعاوی خانواده در یزد بصورت تخصصی تر خواهیم پرداخت.
مقاله در حال تکمیل ...
برای موفقیت در پرونده های حقوقی و کیفری ، وجود تخصص لازم و ضروری می باشد. اما یک مورد ضروری تر ، وجود تمرکز و دقت در بررسی پرونده ها در محاکم قضایی و سایر ارگانها ، مطالعه بدون وقفه و تطبیق موضوعات مورد نظر با قوانین جاری اعم از قوانین کیفری ، حقوقی ، تجاری ، شرکتها ، علائم تجاری و سایر قوانین موضوعه کشور ، شناخت طرفین دعوا به خصوص طرف مقابل دعوای ما و خلاصه کلام وقت گذاشتن برای پرونده قبل از جلسه دادرسی و یافتن بهترین راه جهت دفاع و به سرانجام رساندن به نحو مطلوب پرونده موکل و در صورت لزوم همراهی و پیگیری بعد از صدور رای می باشد. در همین راستا افتخار من ، مریم شایق ، وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی به عنوان یک وکیل جوان و مستقل در یزد ، سرپرستی و همکاری با یک تیم حقوقی متخصص شامل تعدادی از وکلا و حقوقدانان با تجربه در زمینه کارهای مختلف می باشد.امید است که با بهره گیری از دانش و تخصص های مختلف حقوقی و اطلاع کامل از فرآیند های سازمانی و امور اداری و سامانه های قضایی ، بهترین نتیجه و پاسخ را به اعتماد شما عزیزان و موکلین گرامی بدهیم.
آدرس دفتر : یزد ، میدان مهدیه ، ابتدای بلوار منتظر قائم ، طبقه فوقانی دفتر خدمات قضایی امینی ، تلفن : 09122026205
نوشتن یک دیدگاه